Kraamgoud

Een oud gebruik, dat echt wel weer in opkomst is. En ach, dat vinden vrouwen toch vreselijk... fijn! Het klinkt wat oneerbiedig, alhoewel de andere termen zoals werpgoud, baargoud, of perscadeau nog iets rottiger klinken. Het idee erachter is wel heel erg lief, namelijk een bedankje (van papa aan mama) voor het dragen van het mooiste cadeau dat een vader ooit kan krijgen, zijn kind. Jawel, een kind krijg je samen, en je hoeft er niets voor te krijgen natuurlijk. En blijk van waardering wordt nooit verwacht, maar is wel heel prettig om te krijgen. De laatste jaren hoeft het echter niet perse een echt sieraad te zijn, ook andere kado's kunnen een mooie manier van papa zijn om te laten zien hoe trots hij op haar is voor die prestatie van een kind op de wereld zetten.

#1. Toch een sieraad

Hoewel het anno 2017 niet meer hoeft, is kraamgoud in de vorm van een sieraad nog steeds het meest populair. En waar je vroeger echt alleen zo'n ketting of bedelarmband met jongens- en meisjes kinderkopjes kon laten maken, of zo'n rechthoekige graveerplaat bij de plaatselijke juwelier, zijn de mogelijkheden nu eindeloos! Lang leve het internet. Denk aan een sieraad met de naam van jullie baby, of laat de geboortesteen van je kindje verwerken in een ketting. En vergeet niet de klassieker: diamanten oorknopjes zijn nog steeds één van de dingen op mama's verlanglijstje

Smoothie maker

Mama krijgt een heel ander ochtendritueel nu, en haar eigen ontbijt komt op een heel andere prioriteit. Gezond eten kan er wel eens bij inschieten, dus waarom help je haar niet met dat geweldige smoothie apparaat dat ze al een tijdje wil. Heel handig zijn die waarbij de blenderbeker ook direct de drinkbeker is. En zorg er ook voor dat hij mooi is, want omdat mama in het begin nogal overweldigt is door zo'n nieuwe baby, zal ze niet steeds dat ding direct omspoelen, uit elkaar halen en in het keukenkastje zetten. Bij een mooi vormgegeven blender is dat minder erg.

Fitbit

Mama's komen vaak meer aan dan ze zelf willen tijdens de zwangerschap. En ze weten niet hoe snel ze die kilo's weer kwijt moeten raken na de baby. We kunnen eindeloos praten over hoe dat allemaal niet geeft en misschien wel ongezond is, maar vrouwen horen dat echt niet (helaas). Echter, wat zeker niet ongezond is, is meer wandelen. En met een nieuwe baby is dat ook nog heel erg leuk, want je kunt met je kleintje gaan wandelen in de kinderwagen! Ondersteun haar met een fitbit, een horloge wat bijhoudt hoeveel stappen je zet elke dag, hoeveel caloriën je verbrandt, hoeveel trappen je loopt, en zelfs de kwaliteit van je slaap en je hartslag wordt de hele dag bijgehouden. Wanneer je het horloge koppelt aan een app als MyFitnessPal, houdt hij ook nog eens bij of je die dag te veel of te weinig caloriën hebt gegeten. 
disclaimer: Alleen geven als je vrouw graag iets wil doen aan haar gezondheid of gewicht... anders kan het ook verkeerd uitgelegd worden!

Verwenmoment

Tijdens de zwangerschap zorgen hormonen ervoor dat vrouwen minder haaruitval hebben dan normaal en heb je de meest schitterende bos haar van je leven. Na de bevalling, veranderen al die hormonen weer, en verlies je de haren die je 'teveel' had tijdens de zwangerschap. Heel normaal, en heel frustrerend! Zit ze daar met die futloze wallen onder haar ogen van het slaaptekort, met nog wat babyvet om haar middel en dan valt ook nog je haar in bossen uit. Niet gek dat een hoop dames zich minder aantrekkelijk voelen na een baby. Heb hier begrip voor als vader (zelf heb je waarschijnlijk ook wat kleine oogjes van de gebroken nachten) en geef haar een verwendagje. Kapper, sauna, manicure, schoonheidsspecialist, massage... Zo fijn als je haar weer goed zit, en je een lekker maskertje hebt gehad, een succes cadeau!

Fashion Cheque

Na al die grote zwangerschapsbroeken, verhullende truien, en op het laatst joggingbroeken en stretch tenten kan mama wel een nieuw setje kleding gebruiken. Geef haar een Fashion Cheque of gewoon je pinpas en random reader, zodat ze kan shoppen. Omdat ze vast niet meteen haar oude 'voor-de-bevalling-lijf' weer terug heeft, past eigenlijk niks. De zwangerschapskleding wil ze de komende tijd niet meer zien, maar die skinny jeans past ook nog niet! Dus een leuke set voor tussendoor geeft haar een boost om weer vrolijk voor de dag te komen. Zo hoeft ze niet de hele dag in ochtendjas en konijnenslippers te lopen, omdat ze niks heeft om aan te trekken.