Speciaal cadeau voor mama

Een persoonlijk cadeau voor mama, een beter cadeau vind je niet voor moederdag of kerstmis, toch? Je kunt natuurlijk altijd met een bosje bloemen, flesje parfum of doos bonbons aankomen. Jij en ik weten allebei dat het mama niet uitmaakt wat je cadeau geeft, als je maar komt op haar speciale dag. Maar zou het niet leuk zijn, als je dan ook nog eens aankomt met een cadeau waarvan de tranen haar in de ogen springen? Van geluk, wel te verstaan! Zo kun je mama laten weten dat zij nog altijd de belangrijkste vrouw in jouw leven is, en dat je waardeert wat zij al die jaren voor jou heeft gedaan. En waarschijnlijk nog steeds doet!


Zo'n cadeau kunnen maar twee dingen zijn:

  1. Je kondigt aan dat je voor altijd haar buurvrouw zult zijn, en haar zult verzorgen tot in de eeuwigheid.

  2. Een kwaliteits sieraad met de namen van haar (klein-)kinderen van Mamakado

Meer is er gewoonweg niet. Aangezien van deze twee, een mamaketting van mamakado het meest praktisch is, lijkt het ons dé manier om moeder te verrassen op haar verjaardag, Moederdag of Kerstmis. Of wat te denken van een nieuwe Moeder, die zo trots is op haar baby. Die kun je toch geen groter plezier doen van een ketting voor mama met de naam van haar kind erop?


Voorbereiding

Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden wanneer je een sieraad voor mama laat maken. Je moet een kleine voorbereiding doen, want haar maten weten is wel prettig. Bijvoorbeeld, wanneer je een armband met kindernamen laat maken, moet je wel weten welke maat je moet bestellen. Sommige mama's hebben heel smalle polsjes, en andere zijn weer iets groter gebouwd. Om te bepalen welke maat geschikt is, kun je een bestaande armband of horloge opmeten van haar. Zo kun je het nog steeds geheim houden, en toch de juiste maat bestellen.


Lengte van de ketting

Ook de lengte van een ketting is prettig van te voren te bepalen. Er zijn kettingen die heel lang zijn, en tot op de buik van mama vallen. Het is het mooiste om daar een grotere, grovere hanger aan te hangen (vanaf 25mm doorsnee). De kleinere, fijne hangertjes zijn leuker aan een kortere ketting, van 45 of 50cm lengte. Welke lengte je ook neemt, zorg dat de hanger gegraveerd is met de kindernamen, en succes is verzekerd.


Vingerafdruk of voetafdrukjes

En wil je de allerbijzonderste sieraden geven, denk dan aan een sieraad met de vingerafdrukken van mama's grootste liefde: haar kinderen (en misschien ook nog wel haar partner). Daarvoor heb je natuurlijk nog ietsje meer voorbereiding nodig, want dan moet je die vingerafdrukken eerst maken, en naar mamakado opsturen. Super als geschenk voor mama's trouwdag bijvoorbeeld.

Ringmaat

Dat is een erg lastige om voor te bereiden zonder mama's hulp. Een optie is om een goed passende ring zelf op te meten met een schuifmaat, of mee te nemen naar de juwelier om te laten opmeten op een ringstok. Wanneer je die goed hebt, kun je bij mamakado een ring laten graveren met naam. Of met vingerafdruk, met een geboortedatum of zelfs een (door jou) handgeschreven tekst!

Check, check, dubbelcheck

Een sieraad laten maken met de namen van de kinderen, is alleen leuk wanneer alle namen goed gespeld zijn, en ook alle geboortedatums van de kinderen die je extra wilt laten doen kloppen. Het lijkt zo'n open deur, maar wanneer je iets speciaal laat graveren voor mama, is het van belang dat je het goed opgeeft. Vaak is een gepersonaliseerd sieraad niet meer te ruilen namelijk.