De eerste Moederdag, een gids voor papa

Ontbijt op bed

Dus, ontbijt op bed dat ken je wel van vroeger, toch? Nu jij voor het eerst papa bent, en je partner voor het eerst mama, maak er wat van. Lekkere pannekoekjes, toast met roomboter en jam, yoghurt met luxe muesli, de welbekende verse jus... Simpel, doeltreffend. Extra bonus, zij ligt in bed al te genieten van het koffiearoma dat naar boven komt en kan een extra half uurtje slaap pakken! Daar is mama vast aan toe met al die nachtvoedingen en luiers... Ook grappig, je kunt het ook laten bezorgen.

Creatieveling

Niet meteen wegrennen nu, dit stuk is ook goed te doen! Een favoriete foto van je vrouw met jullie baby in een fotolijstje, en je bent al goed op weg. Nog een stapje verder ga je, wanneer je een fotoboek(je) laat drukken met jullie leukste foto's van het nieuwe gezin. Wanneer je kindje nog niet oud genoeg is om al voldoende foto's te hebben, maak dan een soort boekje met alle buikfoto's tijdens de zwangerschap, hoe dat steeds boller wordt. Leuk idee toch? Tegenwoordig is dat allemaal niet zo moeilijk meer in elkaar te draaien. Als zelfs opa en oma al zo'n fotoboek kunnen laten drukken van hun vakantie, kun jij het ook. Een cadeau uit de grond van je hart!


Een lieve kaart

Je kind is nog niet helemaal toe aan die potloodgreep, dus dit jaar nog geen handgemaakte harkenpoppetjes kaart voor mama. Of toch? Kies een leuke kaart uit, en schrijf er een berichtje in alsof het van jullie kindje komt.
"mama, dit is het beste jaar van mijn leven ;) Dank je voor alle knuffels, spelletjes, kusjes en schone luiers. Ik hou van jou!"

Een slaapje cadeau

Okay, jij als vader weet het, mama wil op dit moment niets liever dan wat tijd voor zichzelf, en slaap! Als jouw vrouw ook al een paar maanden op nachtvoedingen leeft, dan is een mooi cadeau een bon voor ongestoorde slaap! Op de nacht dat ze bon wil laten uitvoeren sleep je jouw matras op de babykamer, en gaat daar slapen. Zodra de baby wakker wordt, ben jij de aangewezen persoon om dat op te lossen en mag mama heerlijk blijven liggen, voor die volle 8 uur ongebroken slaap. Voeg de bon toe aan die eerder genoemde Moederdag kaart, en je hebt een zorgzaam en superlief cadeau voor mama.


Omdenken

Soms kost het allerbeste cadeau helemaal niks, maar stel nou eens dat je helemaal los wilt gaan op een wild cadeau, denk er dan eens aan een ervaring te geven. In deze tijd vinden we ervaringen veel belangrijker dan spullen! Denk even hard na wat ze altijd al graag wilde doen, maar niet kon. Misschien wil ze graag wijnproeven of bungeejumpen, maar dat kon tijdens de zwangerschap natuurlijk niet. Nu wel. Of franse kaasjes van rauwe melk eten, samen met die heerlijke wijn proeven. Het hoeft echt niet heel duur te zijn, maar het moet een cadeau zijn dat laat zien dat je er écht over nagedacht hebt, en niet zomaar van de winkelplank getrokken hebt.


Moeder Sieraad met betekenis

Je vrouw draagt haar kind in haar hart, maar hoe mooi is als je dit kunt visualiseren met een sieraad dat ze ook overal kan dragen? Juweliers hebben kant en klare opties, met hangertjes in zilver en goud die een gezin uitbeelden. Maar denk ook eens aan een mama sieraad dat echt alléén door jouw vrouw gedragen kan worden, omdat de naam van haar kind erin staat. Succes verzekerd.

Een dag vol verwenning

Een nieuwe mama heeft het allemaal veel te druk met de baby, om lekker naar de kapper te gaan. Koop bij haar favoriete kapper een bon of betaal vast een afspraak vooruit zodat ze van een heerlijke behandeling kan genieten, zoals hoofdmassage met aansluitend knipbeurt, en mooi fohnen. Of misschien een manicure, als dat meer haar ding is, of de schoonheidsspecialist voor een heerlijk maskertje en gezichtbehandeling. En natuurlijk regel je oppas voor de tijd die ze daarvoor nodig heeft.